Koç Burcu Doğal Taşları ve Özellikleri

06-07-2023 01:06
Koç Burcu Doğal Taşları ve Özellikleri

KOÇ BURCU 21 Mart-20 Nisan

Koç Burcu Taşları: Elmas, Yakut, Ateş Opal, Ametist, Sitrin, Ametrin, Hematit (Kantaşı), Pirit, Akuamarin

Birlikte Kullanılabilecek Diğer Taşlar: Pembe Turmalin (Rubelit), Kristal Kuvars, Jasper, Anyolit, Aventurin, Bornit, Çeroit, Dağ Kristali, Granat, Gül Kuvars, Güneş, Kiyanit, Kunzit, Manyetit, Mercan, Rodokrosit, Rutilli Kuvars, Yeşim, Zümrüt

1-Akuamarin
 

Akuamarin, Koç burcunun denge taşıdır. Güçlü yatıştırıcı özelliklere sahip güzel bir açık mavi (bazen mavi-yeşil) taştır. Koç'un elementi ateştir ve Akuamarin gibi bir su taşına sahip olmak, alevler çok güçlendiklerinde sakinleşmeye yardımcı olabilir. Bu özellikle Koç veya bunalmış hisseden herkes için yararlıdır çünkü iç dengeyi geliştirmeye yardımcı olur.


Boğaz çakrasıyla güçlü bir şekilde rezonansa giren Akuamarin taşı, meslekleri topluluk önünde konuşma yapmalarını gerektiren insanlar için mükemmeldir. Aynı zamanda duyguları yatıştırarak ve dağınık bir zihni temizleyerek, kendinizi güvenle ve dürüstlükle ifade etmenizi sağlayarak kaygı yükünü ortadan kaldırır.


Akuamarin, sezgi ve öz farkındalığı artırdığı için düşünmeden önce konuşma eğiliminde olan Koçlar için özellikle yararlıdır. Enerjisinden yararlanmak için Akuamarin takılar takabilirsiniz. Akuamarin, sabrı artırır ve ayrıca zihinsel netliği geliştirerek bunalmış olduğunuzda kaostan düzen oluşturmanıza olanak tanır.

 

2-Hematit
 

Koç burcunun sembol taşı olan Hematit, en güçlü topraklama kristallerinden biridir. Bizi köklerimize, ailelerimize geri döndürmekten sorumlu olan ve bize bir topluluk hissi veren Kök Çakra ile rezonansa giren bir taştır.

 

Hem metafiziksel olarak, hem de çevrenizdeki olumsuzluğu önlemek ve olumsuz düşünme döngüsünü ortadan kaldırmak için güçlü bir taştır. Koç burcuyla yakın ilişkisi olan bir taştır çünkü topraklama güçleri sizi, kendinize koyduğunuz sınırlamalardan kurtararak özgürleştirir. Aynı zamanda çok sakinleştirici bir taştır, özellikle stresin hayatınızı ele geçirdiğini hissettiğinizde veya çok çalışmaktan tükendiğinizi hissettiğinizde yardımcı olur.

 

Hematit, stresi, kaygıyı giderdiği ve enerjileri dengelemeye yardımcı olduğu için meditasyon için mükemmel bir taştır. Chi'nin diğer çakralarınız boyunca akışına izin vermek için omurganızın tabanındaki enerji merkezi olan kök çakradaki tüm tıkanıklıkları serbest bırakır. Kök çakra engellendiğinde, vücudunuzdaki diğer çakralar da acı çeker, bu nedenle kök çakrayı tıkanmalardan uzak tutmak önemlidir.

 

Topraklanmaya ihtiyaç duyduğunuzda veya çok fazla olumsuzluk hissettiğinizde Hematit ile meditasyon yapın. Negatifliği ve endişeyi uzak tutmak için Hematit taşını diğer taşlarla birlikte kullanabilirsiniz.

3- Kırmızı Jasper


Jasper, geniş bir opak renk yelpazesine sahiptir ve çeşitli türleri ve kullanımları vardır. Kırmızı Jasper, tüm burçlar için faydalıdır, ancak Koç'un enerjisiyle çok iyi yankılanır. Bu taşın Koç burcunda yaygın olan öfkeyi bastırdığı ve aşırı dürtülerini kontrol etmeye yardımcı olduğu biliniyor.

 

Modern zamanlarda Red Jasper, dayanıklılığı artırmak ve kişinin doğuştan gelen yaşam gücünü canlandırmak için takılırdı. Kullanan kişiye güç, dayanıklılık ve motivasyon verir. Red Jasper, kişinin sabit kalmasına yardımcı olarak obsesif-kompulsif davranışlarla başa çıkmaya yardımcı olur.

 

Kırmızı Jasper'ı takı olarak takmak veya cebinizde tutmak stresi ortadan kaldıracak ve herhangi bir dengesizliği ortadan kaldırarak sizi olumsuzluklardan arındıracaktır. Zihninizi temizlemek ve odak noktanızı yeniden kazanmak için taşı kavrayıp ovuştururken meditasyon yapmak için bir dakikanızı ayırabilirsiniz.

 

4-Sitrin


Sitrinler, soluk sarılardan zengin altın renklerine kadar farklı sarı tonlarında gelen güzel kuvars taşlarıdır. Sitrin zenginlik ve kariyer başarısı üzerinde güçlü etkilere sahiptir, bu nedenle onu evinizdeki kilit noktaların etrafına yerleştirmek, pozitif enerjisini büyütecektir. Sitrin kendi kendini temizler ve negatif enerjiyi ortadan kaldırır.

 

Sitrin tamamen refahı ve finansal başarıyı teşvik etmekle ilgili değildir; aynı zamanda sevgiyi ve mutluluğu kendine çektiği bilinmektedir. Sitrin aynı zamanda kişilerarası ilişkileri geliştirmek ve aileler veya ekip üyeleriyle ilgili sorunları yumuşatmak için tercih edilen kristaldir. Bu, özellikle zaman zaman yıkıcı ve inatçı bir kişiliğe sahip olabilen Koç için yararlı hale getirir.

 

Sitrin taşını takı olarak takmak ticari işlemlere yardımcı olacaktır. Günde birden fazla işlemle uğraşan işletme sahipleri, müşterilerle etkileşimlerin daha sorunsuz gittiğini göreceklerdir. Refah getirmek için Sitrin taşlarını kasalara veya yazar kasalara yerleştirin. Zaman izin verirse, herhangi bir işlem arasında taşı göğsünüzün arasına sıkıştırırken meditasyon yapmak ve odaklanmak için bir dakikanızı ayırın.

 

5-Ametist


Ametist, özellikle sezgi ve zihinsel keskinliği artırmak söz konusu olduğunda çok güçlü bir şifa kristalidir. Sakinleştirmesiyle bilinen bu güzel taş, işlerinde kaybolma eğilimi olanlar için faydalıdır. Ametist taşları aşırı çalışan bir zihni hafifletebilir ve iç dengeyi yeniden kazanabilir.

 

Koç burcuna sahip olanlar, yakınındakilere yük olabilecek hızda çalışma eğilimindedir. Ametistler, özlemlerini daha sağlıklı bir şekilde yönlendirmek için ana hedeflerini engellemeden enerjilerini değiştirebilirler. Önsezinin kristali olarak bilinen Ametist, ölçülü olmayı teşvik ederken yaratıcılığı da artırır. Bu, ateşli Koç burcuyla mükemmel bir uyum içinde çalışır, çünkü daha dürtüsel doğalarını eşitler.

Ametistler, yeni arayışlar için idealdir ve tüm görevleri korkmadan cesurca yerine getirme eğiliminde olan korkusuz Koç burcunu mükemmel şekilde tamamlar. Yaratıcı düşünceleri geliştirir ve iç olumsuzluğu ortadan kaldırır. Ametistler, hiperaktif dürtüleri yatıştıran doğal sakinleştirici yapılarıyla koç burcunun doğal taşları arasındadır.

Üçüncü göz, boğaz ve taç çakraları üzerindeki olumlu etkilerini artırmak için Ametist'i kolye, küpe veya bileklik gibi takılar olarak takın. Ametist'i meditasyon ve çakra şifası için kullanmak Koç için de faydalıdır, çünkü hedeflerine ulaşırken dengede kalmalarını sağlar.

 

6-Karnelyan


Karnelyan, Koç'ta zaten doğuştan olan tutku ve cesaret özelliklerini teşvik eden bir taştır. Aynı zamanda hayatınıza pozitif enerji katmak için mükemmel bir taştır. Ayrıca yaratıcılığı geliştirir ve kendini ifade etmeye yardımcı olur. Aşırı enerjileri ve arzuları yumuşatmak için güçlü bir kristal olan bu taş, tipik olarak kendine güvenen Koçlar ve aşırı hoşgörülü olan herkes için özellikle yararlıdır.

 

Karnelyanı takı olarak takın veya ne kadar basit veya karmaşık görünürse görünsünler, yaratıcılığı yüksek seviyelerde tutmak ve görevlere yaklaşmanın yeni yollarını bulmak için cebinizde saklayın. Karnelyan, profesyonel ya da kişisel yaşamınızda açık fikirli olmanıza izin verir; bu, Koç'un diğer insanların görüşlerini kabul etme konusunda katı olma eğiliminde oldukları için yararlanabileceği bir şeydir.

 

7-Garnet

Geleneksel olarak Koç ile bağlantılı taşlardan biri olan Garnet, cesaret ve güç verir. Garnet'lerin yeni işletmelerde başarıyı teşvik ettiği de biliniyor. Bu taş aynı zamanda güçlü bir koruyucu taştır, çünkü geçmişteki aldatmacaları görmenize yardımcı olur ve hem somut hem de algılanan tehditlere karşı koruma sağlar.

 

Garnetlerin, özellikle fiziksel yaralanmalar söz konusu olduğunda, dikkate değer rejeneratif özellikleri vardır. Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur ve hatta metabolizmanızı artırır. Garnet, vücudun iyileşmesine yardımcı olmanın yanı sıra zihinsel sağlığınızı korumak için de iyidir. Granat, cesur ve korkusuz doğası göz önüne alındığında, Koç burcunun duyarlı olabileceği duygusal sorunları iyileştirmeye yardımcı olur.

 

Zihinsel iyileşme üzerindeki faydaları, can sıkıntısı çeken veya tükenmişliğe yatkın olanlara gerçekten yardımcı olabilir. Aşırı çalışmış hissedenler, Garnet'in gençleştirici etkilerinden faydalanacaktır.

#KoçBurcu

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.