İkizler Burcu Doğal Taşları ve Özellikleri

06-07-2023 00:56
İkizler Burcu Doğal Taşları ve Özellikleri

İKİZLER BURCU 21 Mayıs-21 Haziran

İkizler Burcu Taşları: Yosunlu Akik, Mavi ve Sarı Safir, Havlit, Krizokol, Krizopraz, İnci, Akuamarin

Birlikte Kullanılabilecek Diğer Taşlar: Apatit, Aventurin, Aytaşı, Dağ Kristali, Güneş, Kalsedon, Kaplangözü, Kehribar, Obsidyen, Oniks, Pirit, Rutilli Kuvars, Sedef, Selestit, Serpantin, Sitrin, Tanzanit, Turmalin, Yeşim, Zeberced, Zoisit, Zümrüt, Topaz, Zirkon

1-Akik

Akik taşı taşıdığı enerjisi ile ikizler burcunun dışa dönük ve cesaretli olmasını sağlar. İkizler burcunun güçlü yönü olan iletişim alanında bu taşla kendilerini daha rahat ifade edeceklerdir. Yeni bir işe başlarken cesaretli adımlar atmayı kolaylaştırır. İkizler burcunun ihtiyaç duyduğu konsantrasyonu sağlamaya yardımcı bir taştır. İkizler burcunun vücutta temsil ettiği elleri, kolları ve omuzlara iyi gelmektedir. Çakralarının düzenli çalışması, eksik yönlerin tamamlanması ve var olan potansiyellerin sergilenmesi için İkizler burcu doğal taşı olan akik taşından yapılmış bileklik, kolye ya da yüzük olarak kullanılması gerekmektedir.

 

2-Apatit

Apatit taşı, İkizler burcunun uğurlu taşıdır. Boğaz çakrasını temsil etmesi bakımından tam bir uyum sağlanır. Boğaz çakrasının dengeli çalışmasını sağlaması sebebiyle konuşma becerilerini geliştirir. İlham taşı olarak da bilinen apatit, yaratıcı alanlarda çalışan İkizler için destekleyici bir etkisi olacaktır. Yin ve yang enerjilerini dengeler. Ruh ve beden arasındaki enerji akışını temizlemesiyle duygu, fikir ve inançlar daha kolay dile gelir. Konsantrasyonu sağlar ve hafızayı dinç tutar.

 

3- Kaplan Gözü

İkizler burcunun sembol taşı kaplan gözüdür. Hızlı bir zihin yapısına sahip olan İkizler burcu bazı dönemler gerginlik ve uykusuzluk problemleri yaşayabilmektedir. Bu durumlarda konsantrasyon kaybına neden olur. Kaplan gözü ile sakin ve uyum içerisinde bir zihin yapısına ulaşmak İkizler için daha kolaydır. Kaplan gözü, kök ve 3.göz çakralarını temsil eder. Bu çakralarda bulunun enerji blokajlarını açarak kişinin kendiyle olan içsel iletişimini kuvvetlendirmektedir. Aynı zamanda kaplan gözü, topraklanma taşı olarak da geçer. Bedende biriken negatif enerjileri toprağa iletir. Böylece yaşamla olan bağlantı yenilenir.

İkizler burcu doğal taşı olan kaplan gözünü bileklik, kolye ya da yüzük olarak kullanması enerjisini korumasına neden olacaktır. Özellikle bileklik ve yüzük şeklinde kullanılıyorsa sağ tarafa takılması önerilir.

 

4- Havlit

Havlit taşı yüksek bilinçle olan bağlantısı sebebiyle uyum taşı olarak da bilinir. İkizler burcunun bazı dönemler kaygı, gerginlik ve stresli ruh durumlarını dengeleyecek güçlü bir taştır. 3. Göz çakrasını temsil eder böylece farkındalığı yükseltmek için kullanılabilecek en iyi taşlardan biridir. İkizler burcunun düşünceleri çok hızlı ve bazen de dağınıktır. Havlit taşı ile sakin bir zihne sahip olunur. Sanatsal duyarlılığı arttırır, farklı bakış açıları kazandırmış olur. Meditasyon esnasından kullanılacak en iyi taşlardan biridir. Konsantrasyonu sağlayarak yapılan işlere daha kolay adapte olunmasını sağlar.

 

5- Akuamarin

Akuamarin taşı, tarihçesi 4000 yıl öncesine dayanmaktadır. Denizcinin şanslı taşı olarak bilinen bir taştır. Akuamarin kalp ve boğaz çakralarıyla uyumlanmaktadır. Çakralardaki enerji dengelenmesi yapmasıyla rahatlatıcı ve şefkatli bir ruh halinde olunur. Kişinin empati ve ifade yeteneği gelişir. Düşünceleri daha iyi ifade etme ve cesareti arttırır. İkizler burcunun sıklıkla yaşadığı kararsızlık durumunu gidermek için birebirdir. Düzenli bir şekilde bu taş kullanıldığı takdirde algı netleşir ve karışıklıklar yok olur. Hem sosyal çevre içerisinde hem de bireyin kendi iç alemindeki hassasiyeti arttırır. Sezgilerini dinleme yetisi verir. Başkalarını anlamak kolaylaşır.
 

6- Hematit

Hematit taşıeski medeniyetlerde korkuları yatıştırma, öfkeyi dindirme ve barış simgesi olarak kullanılırdı. Doğaüstü güçlere sahip olduğu ve her türlü uğursuzluklardan uzak tuttuğuna inanılmıştır. Bu doğal taşın ön plana çıkan özelliği ise canlılık ve cesaret vermesidir. İkizler burcu doğal taşı olan hematitle kararsızlıklarından ve kaygılarından kurtularak berrak bir zihne kavuşur. Yeni bir işe başlarken motivasyonlu olmayı sağlar. Yin ve yang enerjisini dengeler. İkizler burcunun bazen fazla düşünmesi sonucu oluşan depresif ve stresli bir ruh halinde olabilir. Bu taşla kişi daha pozitif bir bakış açısına sahip olur. Duygusal geçişleri dengeler. İkizler burcu doğal taşı olan hematitten yapılmış takılar kullanmaları potansiyellerini ortaya çıkarmaya yardımcı olur.

 

7- Lapis Lazuli

Lapuslazuli taşı çok eski dönemlerde Tutankamon’un mezar taşlarındaki süslemelerden Kleopatra’nın güzellik ürünü olarak kullanmasına kadar köklü bir tarihçeye sahiptir. İkizler burcuna iyi geldiği bilenen mavi tonlara sahip olması nedeniyle bu burçla uyumlanmaktadır. Lapis lazuli taşı, en önemli özelliği bilgelik, akıl ve iletişimi temsil etmesidir. Kişinin kendi benliğini duymasına ve ifade etmesine yardımcı olur. Taç ve boğaz çakralarıyla uyumlanır. Bu alanlardaki enerji çalışmaları sonucunda kişi ilahi olanla bağlantısını güçlendirirken iletişim sorunlarından kurtulur. Yaşam enerjisini arttırırken bu artışın denge ve uyum içerisinde olmasını sağlar.

 

8-Sodalit

Sodalit, İkizler burcunu dengeleyen taşlardandır. Mantık taşı olarak da bilinir. Zihin gücünü arttırır. Bu gücü sezgiyle birleştirdiği için sodalit İkizler burcu için kullanılabileceği en faydaları taşlardandır. İkizler yapısı gereği rasyonel bir düşünce tarzına sahiptir ancak iç sesini duyma konusunda her zaman başarılı değildir. Sodalit taşıyla mantık ve sezgiler harmalanır. 3. Göz ve boğaz çakralarını temsil eder. İkizler burcu doğal taşı olan sodalitten yapılmış bileklik, kolye ya da yüzük olarak kullanması enerjisini korumasına neden olacaktır.

İkizler tercih ettikleri doğal taşlarından hangisini almış olursa mutlaka kullanım sıklığına bağlı olarak enerji temizliği yapması gerekir. Doğal taşlar belli bir süre sonra negatif enerjileri bünyesinde depolamaya başlar. Bu nedenle bir süre sonra etkisinin azaldığı veya her zamankinden farklı olarak baş ağrısı gibi belirtiler görülebilir. Toprağa gömerek bir süre bekletmek veya adaçayı gibi bitkilerle tütsülemek enerjisini saf hale getirmeye neden olacaktır.

#İkizlerBurcu

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.